Vincent ( the golden Boy ) Hancock vinder guld efter shootout

   Af Bob Berghaus Gannett News Service

 

Vincent Hancock konkurrerer i dag i  mænds skeet kvalifikationå lørdag 16 August 2008 på Beijing 2008 Olympiske Lege. (Gannett News Service, Greg Pearson / The (Shreveport, La) Times)

BEIJING-Fem skud fra den olympiske gukdmedalje åbnede Vincent Hancock døren for Tore Brovold Norge med en misser i finalen.

Tore Brovold 38, og dermed dobbelt som Hancock, fik det gennembrud han havde brug for i forhold til hans teenage konkurrent, som måtte være trykket af udsigten til at kunne vinde hans første OL.

Men Hancock, privat " militærmand " og medlem af Marksmanship Unit på Fort Benning, Ga, er ikke den typiske 19-årige der er til OL for første gang.

"Det gjorde mig blot mere beslutsom," sagde Hancock, der endte med at vinde guld ved at slå Brovold i en shoot-out på Beijing Shooting Range.

"Nogle gange, jeg har brug for noget at styrke min selvtillid eller øge min beslutsomhed til det næste niveau, det er, hvad der skete."

Hancock vandt guldmedalje ved begivenheden. (Gannett News Service, Greg Pearson / The (Shreveport, La) Times)

Med misseren var Hancock lige med Brovold. Hancock havde kvalificerende sig med  121 af 125 træffere. Han og Brovold afsluttede efter 150 skud nu begge med 145, som også er en olympisk rekord for bedste afsluttende score.

I shoot-out, skød Brovold først og ramte begge duer som derefter blev modsvaret af Hancock. Brovold missede derefter den ene af sine næste to duer. Hancock, som hoppende fra den ene fod til den anden og gned hænderne over hans bukser af nervøsitet sluttede dramaet ved at skyde begge duer og herved at vinde titlen.

"Vincent er en fantastisk skytte og en god ven," sagde Brovold. "Jeg ser ikke sølv som en fiasko. Jeg vandt sølv."

Anthony Terras fra Frankrig vandt bronze medalje.

Hancock, har skudt Skeet i internationale konkurrencer, siden han var 16, er også tidligere verdensmester. Han blev hyldet på af sine forældre, Craig og Susan Hancock, og hans hustru i blot tre måneder, Rebekah.

"Jeg kan ikke stoppe med at græde, jeg er så glad og det er en fantastisk oplevelse," sagde Rebekka, øjeblikket før hendes mand fik sin OL medalje.

Hancock var det andet medlem af Fort Benning enhed der vinder OL guld. Army SPC. Glenn Eller var den første i mænds dobbelt trap.

Vincent Hancock tager en pause i løbet af mænds skeet kvalifikationsrunden på Beijing 2008 Olympiske arena. Fredag 15 august, 2008. (Gannett News Service, Jeff Swinger / Den Cincinnati Enquirer)

Bob Berghaus skriver til Asheville (NC) Citizen-Times.

 

 

 

 

Shan Zhang bankede alle mændene i Barcelone i 1992, mænd og kvinder skød sammen dengang.

--------------------------------------------------------

EM-sølv i skeetskydning

Af: Hanna Britt Milling

Michael Nielsen, Københavns Flugtskytte Klub, vandt den 3. august sølv ved europamesterskaberne i skeetskydning, 125 duer, for herrer, som blev afholdt i Brno, Tjekkiet.

Medaljen er også at finde her på DIF’s hjemmeside under ’Idrætten i tal’, hvor man også kan se øvrige danske medaljer ved EM, VM og OL fra 1992 og frem til i dag. Klik her

Resultat                                                                                  
1. Ennio Falco, Italien, 149 duer (124 + 25)
2. Michael Nielsen, Danmark, 148/2 duer (DR) (124 + 24)
3. Axel Wegner, Tyskland, 148/1 duer (123 + 25)

04.08.2003

 

--------------------------------------------------------