Skeet

Skeetskydning kom på det olympiske program i Mexico 1968 og er en disciplin, som Danmark har haft succes i. I Moskva 1980 vandt således Kjeld Rasmussen guld og fire år senere i Los Angeles vandt Ole Riber Rasmussen sølv. En skeetbane består af en halvcirkelformet bane med en radius på 36,82 meter med syv standpladser fordelt på halvcirklen. En ottende standplads er placeret i centrum af diagonalen mellem de to tårne, som er placeret for hver ende af diagonalen. De to tårne har forskellige højder. Det ene er 1,07 meter højt, mens det andet er 3,05 meter. Øverst i hvert tårn er en kastemaskine anbragt. Duernes højde midt på banen er 5,49 meter.Under konkurrencen bevæger skytten sig fra standplads til standplads. Mændene skyder efter 125 duer i fem serier á 25 duer, mens kvinderne skyder efter 75 duer i tre serier á 25 duer. De seks bedste går til finalen, hvor der skydes efter 25 duer.

 

1972    München Ole Justesen  og  Niels-Ove Mikkelsen  SE MERE HER

 

1976    Montréal Ernst Pedersen og Kjeld Rasmussen  SE MERE HER

.

1980    Moskva Ole Justesen og Skeet, Kjeld Rasmussen, Guld 1954, Kbh. Flugt.  SE MERE HER

OL Moskva. Kjeld var del i en gyser, idet der var 3 mand på 196, Castrillo fra Cuba, Carlsson Sverige og Kjeld Rasmussen. Som sædvanlig viste Kjeld formidabel styrke ved at vinde omskydningen over 2 serier for at få guldmedaljen i hus. Kjeld Rasmussen er en af de bedste skeetskytter, der har været, og det kunne være sjovt hvis Dryke USA og Falco Italien havde været med på den tid, så er jeg sikker på, at vi havde oplevet nogle drabelige kampe om medaljerne.  ( Kjeld Fristrup )

 

1984    Los Angeles Sølv - Skeet, Ole Riber Rasmussen, 1955, Kbh. Flugt    SE MERE HER

 

Ole Riber Rasmussen og hans overmand i finalen Amerikaneren Matthew Dryke

1988    Seoul Ole Riber Rasmussen og Karsten Krogner  SE MERE HER

 

1992    Barcelona Ole Justesen og Ole Riber Rasmussen    Ole Justesen sluttede som nr 16. Riber som nr. 55.  SE MERE HER

1996    Atlanta Ole Riber Rasmussen  Riber sluttede som nr. 4. efter omskydning om bronze  SE MERE HER

    

2004    Athen Michael Nielsen nr. 7 efter omskydning om finaleplads SE MERE HER

 

Michael Nielsen KFK og hans træner Kjeld Fristrup

 

2008    Beijing Anders Golding  SE MERE HER